Over ons

MDR is een vaste waarde binnen de meubelsector met als core business de productie van slaap-,eet-, jeugd-, babykamers en kantoorprogramma’s. Sinds 1946 kende het bedrijf een constante en solide groei. Het familiebedrijf stelt momenteel meer dan 70 werknemers tewerk en heeft tal van dochterondernemingen in diverse sectoren. Kwaliteit en service zijn de topprioriteiten waarmee zij in de loop der jaren een stevige reputatie bij de vakhandel wist op te bouwen.

Historiek

Productie doorheen de jaren

De productie kende een grote evolutie doorheen de jaren.  Dit van hard manueel werk naar een heel intensieve machinale productie, waarbij vakmanschap blijft primeren.

Design evolutie doorheen de jaren

Ook de designs kenden een sterke verandering en evolutie, steeds rekening houden met de laatste trends en de noden van de markt en de klanten.

Een verhaal van passie, design en vakmanschap

Meubelbedrijf Decruy Rumbeke (MDR) werd gesticht door de broers Achiel en André Decruy in juni 1946. Dit West-Vlaams familiebedrijf is één van de grootste meubelproducenten van België, gespecialiseerd in slaapkamers, eetkamers, jeugdkamers, babykamers en kantoormeubilair.

1946 : Serieproductie keukenbuffetten tot max 20 stuks per serie.

1967 : Serieproductie slaap en eetkamers tot max 120 stuks per serie.

          uitbreiding machinepark

          uitbreiding werkplaatsen

1981 : Bouw toonzaal 5.000m²

1991 : Bouw productiehal 3.500m²

2010 : Modernisering machinepark

2012 : Uitbreiding aanbod met jeugd en babykamers

Het familiebedrijf heeft momenteel tal van dochterondernemingen, elk actief in een ander segment van de meubelindustrie of andere sectoren, elk met een eigen identiteit, een eigen organisatie en eigen missie.

Zo ontstond de nieuwe bedrijfengroep Meubelbedrijf Decruy Rumbeke nv (MDR), 't Casteelken nv, Sportline nv, Astra nv, en D-invest nv. De familie bouwt ondertussen verder aan een constante en solide groei in elk bedrijf. Het is een financieel sterke groep met ruim 150 medewerkers over verschillende vestigingen.

Cijfers MDR:

  • Totale bedrijfsoppervlakte: 4,5ha
  • 95% van de productie is bestemd voor de BENELUX
  • 5% export binnen Europa
  • +70-medewerkers

Populaire producten

Julia

Of je nu een baby-, jeugd-, tweepersoons of seniorenkamer zoekt, de slaapkamer Julia biedt altijd de gewenste...

Break

Schitterend kantoorprogramma voor professioneel gebruik.  Break heeft alles om uw kantoor in te richten,...

Kubos

Zoek je moderne trendy eetkamermeubelen voor een zachte prijs en met ruime mogelijkheden ?  Dan is ...